Ingrediënten;
250 g pasta (bijvoorbeeld farfalle)
200 g dunne sperziebonen, gehalveerd
1 bolletje mozzarella, in kleine blokjes
1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
150 g salami (stukje), in blokjes
½ gele paprika, in blokjes
½ bakje kerstomaatjes, gehalveerd
12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
1 takje basilicum
Bereiden;
Kook de pasta volgen de gebruiksaanwijzing beetgaar. Kook de sperziebonen in weinig water met zout in ca. 15 minuten beetgaar. Laat de mozzarellablokjes in een zeef uitlekken. Klop in een schaal de kappertjes met de knoflook, de azijn en de olijfolie tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de pasta en de sperziebonen af en schep ze door de dressing. Schep ook de salami, de paprikablokjes, de kerstomaatjes en de olijven erdoor. Laat de salade afkoelen en minstens een uur staan. zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Schep pas vlak voor het serveren de blokjes mozzarella erdoor en garneer met blaadjes basilicum.
Dit recept komt van Okoko
Geen opmerkingen:
Een reactie posten