donderdag 24 juni 2010

Vrouwen of mannen salade..

Ingrediënten:


1/2 citroen, schoongeboend
3 el olijfolie + extra voor invetten
2 el gedroogde oregano
2 bakjes romaatjes (kleine tomaatjes) (kleine tomaten, a 250 g)
1 kleine rode ui, in ringen
200 g feta (kaas), verkruimeld


.Bereiden

Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de citroenrasp, het citroensap, de olie en oregano tot een dressing. Bewaar de dressing tot gebruik op kamertemperatuur. Doe de romaatjes in de grillmand en zet deze op de gloeiend hete houtskool. Gril de romaatjes ca. 4 min. tot er zwarte vlekjes op de velletjes komen. Schud de grillmand regelmatig, zodat de romaatjes gelijkmatig kleuren. Schep de romaatjes in een schaal, doe de uiringen en de feta erbij en schenk de dressing erover. Voeg naar smaak peper en zout.

Dit recept heb ik zo van internet geplukt en nog niet zelf gemaakt. Zaterdag hebben we weer een BBQ, wil ik dit zeker klaar maken. Hier zal het een vrouwensalade worden genoemd. Geen vlees maar kaas. Niks voor de mannen hier in huis. Er zal dus ook een mannensalade komen. Iets met gerookte kip en pasta of aarappel.
 Hier met kip en aardappel:

Ingrediënten:


600 g aardappels, vastkokend geschild
2 eetlepels zure room
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
2 theelepels gedroogde dragon
300 g gerookte kipfilet, in reepjes
75 g waterkers



..Voorbereiden

Snijd de aardappelen in blokjes, kook ze in weinig water met zout in ca. 8 minuten beetgaar en giet af. Meng de zure room met de mayonaise, mierikswortel, dragon en peper naar smaak. Schep de helft van de dressing door de aardappelblokjes en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de kipfilet erdoor en bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken lekker tot hun recht komen.

Deze kan wel 1 dag vtv gemaakt worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten