zondag 20 juni 2010

kipsalade


Benodigdheden:

•1 eetlepel olijfolie
•50 gram pijnboompitten
•6 à 7 eetlepels honing
•8 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt (in dit geval Çiftlik)
•200 gram feta
•1 cantaloupe meloen
•200 gram kipfilet
•60 gram rucola

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng in een bakje twee en een halve eetlepel honing met 2 à 3 eetlepels yoghurt. Doe de kip door het honing en yoghurtmengsel en laat het een paar minuten staan. Maak in een koekepan of wok een eetlepel olijfolie warm en bak de kip met het honing en yoghurtmengsel in een paar minuten gaar. Snij in de tussentijd een halve cantaloupe meloen zonder schil in blokjes van ongeveer dezelfde grote als de blokjes kipfilet. Doe de gebakken kipfilet en meloen in een saladekom, en laat het afkoelen. Als je haast hebt kan je het in de diepvries zetten.



Snij de feta in kleine blokjes, doe ook deze in de saladekom. Was de rucola, scheur het in kleinere stukjes, en voeg het ook toe aan de saladekom. Meng nu in een bakje weer ongeveer 2 à 3 eetlepels honing met iets meer dan 3 eetlepels yoghurt, en voeg ook de pijnboompitten hieraan toe. Laat het geheel een paar minuten staan, of in ieder geval totdat de kipfilet is afgekoeld.




Schenk nu het honing, yoghurt, en pijnboompittenmengsel in de saladekom, schep het er goed doorheen. Nu kan je het een diep bord opscheppen en opdienen. Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten