maandag 21 juni 2010

Risotto met ham


Ingrediënten


1 groentebouillontablet (is te weinig!!)
2 eetlepels olijfolie
2 uien, zeer fijn gesnipperd
250 g risottorijst (zak a 500 g)
2 zakken soepgroente, fijn tuinkruiden (a 150 g)
1 pak tuinerwten extra fijn (450 g, diepvries)
1 duopak hamblokjes (250 g)



Bereiden


Stap 1 Breng 450 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui 4 minuten. Schep de risottorijst erbij en roerbak tot de rijst glazig wordt. Schep de soepgroente erbij, roer de bouillon erdoor en breng het aan de kook. Dek de pan af en laat de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de laatste 5 minuten de tuinerwten en hamblokjes erdoor. Stap 2 Breng de risotto op smaak met zout en peper en verdeel hem over 4 borden.

Ondertussen zelf gemaakt maar 1 tablet is te weinig. Ik heb 1 1/2 ltr groentebouillon gemaakt en de risotto in 20 min. gaar gekookt. Ondertussen, proeven, roeren en bouillon toevoegen. En maar 1 zak soepgroente toegevoegd.  En minder erwtjes. Die had ik al eerder toegevoegd want anders heb je het idee van knikkers in je mond. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten