Ingrediënten
75 g boter
300 g kipfilet, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 kleine winterpeen, geschrapt en in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
300 g risottorijst (zak 500 g)
75 ml droge witte wijn
800 ml kippenbouillon (van tablet)
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
..Bereiden
Smelt in een pan met dikke bodem de helft van de boter en bak hierin de blokjes kipfilet 5 minuten. Schep de kip uit de pan en houd deze apart. Fruit in dezelfde pan de ui, winterpeen en bleekselderij 5 minuten. Voeg de rijst toe en roer 1 minuut, zodat de korrels gaan glanzen. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel warme bouillon toe en blijf roeren. Herhaal dit tot de bouillon op is, voeg pas een nieuwe lepel toe als de bouillon bijna helemaal door de rijst is opgenomen. Pas op dat de rijst niet gaat aanbakken. Voeg na 5 minuten de blokjes kip toe. Proef de risotto na 10 minuten: neem de pan van het vuur als de rijst gaar is, maar nog wel een stevige beet heeft. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto afgedekt nog 5 minuten rusten. Schep de risotto in 4 (diepe) borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten