Ingrediënten voor 4 personen
400 gram Bintjes, 4 eieren, 50 gram komijnekaas, 50 gram lichtbelegen kaas, 50 gram Boeren(bieslook)kaas, 1 kleine ui, 3 augurken (zoetzuur), 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room, 1/2 theelepel suiker, 5 eetlepels citroensp, 100 gram veldsla, 10 sprietjes bieslook, 1 eetlepel kappertjes, zout, peper
Voorbereiding
Aardappels schillen, wassen en in reepjes snijden van 1/2 cm breed. In een pan met kokend water aardappelreepjes in ca. 10 minuten net gaar koeken. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen kaassoorten in dunne reepjes snijden. ui pellen en fijnsnipperen. Augurken in dunne reepjes snijden. In kommetje doen: mayonaise, zure room, suiker en citroensap. Tot een sausje roeren. Aardappels afgieten en laten afkoelen. Eieren onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden. Veldsla schoonmaken, wassen en in vergiet goed laten uitlekken. In kommetje bieslook fijnknippen.
Bereidingswijze
In kom doen: aardappelreepjes, kaas, augurk, ui, kappertjes en sausje. Voorzichtig door elkaar scheppen. Op smaak afmaken met peper en zout. Veldsla waaiervormig op de helft van vier borden schikken. Aardappelsalade over de bordjes verdelen. Stukjes ei en bieslook over de salade bordjes strooien.
Serveertips
Lekker met warm stokbrood.
Ik maak zelf voor bij de BBQ een zeer gemakkelijke aardappelsalade met 1 soort kaas en zonder veldsla maar deze lijkt mij ook heel lekker. Tip voor as weekend want het wordt BBQ weer!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten