woensdag 30 juni 2010

gevulde aardappelen

INGREDIËNTEN:

8 aardappelen
zout
2 pakjes kruidenboter (of Boursin is de hit hier)



BEREIDINGSWIJZE:

Schil en was de aardappelen. Laat ze ± 15 minuten koken in water met zout. Giet ze af en laat de aardappelen afkoelen. Snijd nu de afgekoelde aardappel in twee stukken en zet er een stukje kruidenboter van ongeveer 1 cm tussen. Wikkel nu de aardappel in aluminiumfolie zodat je precies een snoepje krijgt. Leg deze heerlijke kruidaardappelen op de barbecue, laat ze weer lekker warm worden en geniet ervan.

(De aardappel (Solanum tuberosum) is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in de vorm van knollen, die eveneens aardappelen of aardappels worden genoemd. De knollen worden gevormd aan ondergrondse stengels, stolonen genoemd. In veel Europese en westerse landen is de aardappel een basisvoedingsmiddel. Net als rijst, pasta en brood is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten