vrijdag 18 juni 2010

Fish and chips

Ingrediënten
2 zakjes verse krieltjes in de schil (à 500 g)
600 g kabeljauwfilet
zout
peper (versgemalen)
15 g boter of margarine
2 eieren (M)
100 g bloem
125 ml koolzuurhoudend mineraalwater
frituurvet of olie (vloeibaar)


Voorbereiden:
In frituurpan olie verhitten tot 150 ºC. Aardappeltjes wassen, halveren, grote in vieren snijden. Aardappeltjes droog deppen met keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties in ca. 4 minuten gaar frituren. In vergiet op keukenpapier laten uitlekken. Kabeljauwfilet in grove stukken snijden. Stukken vis droog deppen met keukenpapier en bestrooien met zout en peper. In steelpan boter smelten. Boven twee kommen eieren splitsen. Eiwitten stijf kloppen. Gesmolten boter, eierdooiers, bloem en mineraalwater tot beslag roeren. Royaal op smaak brengen met zout en peper. Stijfgeklopte eiwitten door beslag spatelen.

Bereiden
Frituurolie verhitten tot 190 ºC. Stukken vis door beslag halen zodat alle kanten bedekt zijn. Vis (zonder frituurmandje) in 3 porties in ca. 4 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Aardappeltjes in 3 porties (in mandje) in ca. 1 minuut knapperig bruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier in vergiet. Vis en aardappeltjes over vier borden verdelen en bestrooien met zout. Serveren met ijsbergsla.

Wanneer je in London bent moet je toch een keer fish and chips eten. En dat hebben we gedaan. Het zat niet verpakt in een oude krant. Het was veel en vet maar vooral de fish was erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten