Ingrediënten
■1 groot landbrood met korst
■1 bol mozzarella
■5 trostomaten
■1 bos basilicum
■1 bos rucola
■1 pot gegrilde paprika’s
■1 rode ui
■200 gram serranoham
Bereiding
Snijd de bovenkant van het brood en schep de kruim eruit.
Laat nog 4 centimeter brood aan de bodem.
Snijd de mozzarella, de ui en de tomaten in plakken. Vul het brood met de helft van de mozzarella, tomaten, basilicum, rucola, paprika’s, ui en serranoham in laagjes.
Herhaal dit en zet het kapje weer op het brood. Rol het brood stevig in plastic.
Laat de smaken enkele uren intrekken. Snijd voor het serveren het brood in plakken.
Zo lekkerr om dit mee te nemen naar het strand. Je maakt het van tevoren klaar. Helaas mijn 2 oudste kinderen zijn hier niet dol op. Voor hun een bolletje met hageltjes, hageltjes zijn bijna chocopasta geworden door de warmte. Om dit een beetje te voorkomen, vries ik een aantal blikjes in en dit fungeert als koelelement wanneer we een dagje op het strand bivakeren.
Wanneer je een aantal blaadjes sla(soort maakt niet uit) tussen je boterham legt, blijven je overblijfboterhammetjes lekkerr vers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten