dinsdag 15 juni 2010

Nog meer tonijn maar nu met pasta


Ingrediënten:


350 g fusilli (pasta)
300 g broccoli
2 blikjes tonijn op water (a 185 g), uitgelek
1 eetlepel olie
1 rode ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel kappertjes (potje a 100 g), afgespoeld
8 augurken zoetzuur (pot a 340 g), in plakjes



Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 minuten in water beetgaar. Maak de tonijn los met een vork. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten