woensdag 9 juni 2010

Belegde broodjes

Hier een paar echt lekker broodjes!!
Broodje warme geitenkaas

4 harde broodjes(wit/bruin maakt niet uit, ook afbak kan)
1 rolletje geitenkaas
100 gr pijnboompitjes
honing
8 plakjes ontbijt spek
(evt gesnipperde stukjes prei, voor de bite)

Bereiding
Spek bakken, broodjes hiermee beleggen. Geitenkaas verkruimelen en verdelen over de broodjes. Pijnboompitjes roosteren en de broodjes hiermee bestrooien en totslot honing over de geitenkaas druppelen. Voor een beetje pit de prei stukjes over de broodjes verdelen.

Broodje Ei

Ingrediënten
1 theelepel citroensap
2 eetlepels mayonaise
4 harde broodjes wit(vers het lekkerst maar afbak kan ook goed)
4 eieren, hardgekookt
tuinkers

Bereiden:
Roer 1 tl citroensap om met 2 el mayonaise. Besmeer hiermee 4 harde witte broodjes. Verdeel er 4 gekookte eieren in plakjes over, bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Garneer met tuinkers.


Broodje zalm

Ingrediënten
1/2 zakje verse bieslook (a 20 g)
4 takjes peterselie
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
1 bak Hüttenkäse (200 g)
4 Kaiserbroodjes (mogen best 1 dagje oud zijn)
100 g gerookte zalmfilet


Bereiden
Grill voorverwarmen. Bieslook en peterselie boven kommetje heel fijn knippen. Blaadjes basilicum op elkaar leggen, in de lengte oprollen tot 'sigaartje' en in dunne reepjes knippen. Hüttenkäse door kruiden mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Broodjes op snijplank leggen en voorzichtig doormidden snijden. Helften met snijkant naar boven op bakplaat leggen en onder hete grill in 2 min. goudbruin roosteren. Zalm in repen snijden. Onderste helft van broodjes royaal bestrijken met kruidenkaas en zalm erop leggen. Afdekken met bovenkant broodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten