woensdag 30 juni 2010

'Aardappel champignon ovenschotel' met gehakt en knoflook


Bereiden
( Ingrediënten voor 4 personen: )

600 g geschilde aardappelen dunne plakjes 
400 g champignons dunne plakjes 
2 tenen knoflook gesnipperd 
400 g rundergehakt
400 cc slagroom 
1 eetl. Italiaanse kruiden 
zout - peper -
200 g geraspte belegen kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bak het gehakt rul. Voeg naar smaak zout en peper toe. Neem de pan van het vuur. Roer de slagroom en de geraspte belegen kaas door elkaar. Breng het roommengsel op smaak met zout en peper en Italiaanse kruiden. Leg de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in een grote ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Schep het gehaktmengsel op het aardappellaagje, verdeel de plakjes paddenstoel erover en bestrooi ze met de gesnipperde knoflooktenen. Dek het geheel dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes en schenk het room-kaasmengsel erover.

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 min in het midden van de oven, verwijder dan de folie en bak de schotel goudbruin en gaar in nog ca. 20 minuten.

Ik kook de aardappelschijfjes altijd voor. En ook hier zet ik er weer een gewone salade  bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten