woensdag 30 juni 2010

'Quesadilla uit de oven'

Ingredienten:

3 tortilla's
tomatensalsa, of 4 eetlepels salsaketchup
100 gr geraspte belegen kaas
100 gr geraspte pizzakaas
2 eetlepels fijngehakte jalapeñopeper (uit een potje)
3 lente-uitjes in ringetjes
1 groene paprika in reepjes
10 kerstomaatjes
100 gr andijvie
3 eetlepel koriander
citroensap en olie





Bereiding:
Bestrijk de tortilla's met de salsa.
Meng de geraspte kaassoorten door elkaar en strooi ze over de tortilla's.
Verdeel de peper en lente-ui erover.
Beleg de tortilla's met reepjes paprika en leg ze op elkaar.
Garneer de bovenste tortilla met de gehalveerde kerstomaatjes.
Leg de tortillataart op een bakplaat en laat de taart in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Meng de andijvie met de koriander, 2 el olie en het citroensap. Leg op de quesadilla een bergje andijviesalade

Quesadilla's zijn voor de Mexicaanse keuken en de Tex-Mex keuken wat 'tosti's' zijn voor de Nederlandse. Letterlijk betekent het woord 'kaasdingetje'. Ze worden gemaakt van maïs- of bloemtortilla's en zijn populair in combinatie met pittige salsa's, chilisaus of met guacamole. De vulling bevat in elk geval kaas, soms ook reepjes gare kip, chorizo, champignon of bijvoorbeeld ham.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten