200 gram suiker
4 eieren
220 gram bloem
160 gram poedersuiker
1.5 el bessensap
Hulpmiddelen
Cakevormpjes, 2 bakplaten
en een keukenmachien.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop met een mixer of een keukenmachine de boter en de suiker voor circa 10 minuten. Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng dan de bloem door het beslag.
Bereidingswijze
Vet de bakvorm in met een beetje boter. Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag. Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop. Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten