woensdag 23 juni 2010

Farfalle met zalm en eigen gemaakte pesto

Nodig:
• 500 g farfalle
• 800 g zalmfilet
• 1 kleine rode ui, in dunne ringen
• 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
• 2 tomaten, zonder zaad, fijngesneden
• 1 komkommer, zonder zaad, fijngesneden
Voor de rucolapesto:
• 80 ml citroensap
• 250 g rucola, schoongemaakt
• 20 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
• 40 g pijnboompitten, geroosterd
• 2 teentjes knoflook, in vieren
• 125 ml olijfolie

Kook de farfalle gaar volgens verpakking en meng dit met de ui, kappertjes, tomaten en komkommer.
Maak de rucolapesto in een keukenmachine.
Olijfolie er op het laatst bij doen tot gewenste dikte.
Kook de zalm gaar in water.
Meng voorzichtig alles door elkaar.

De pesto is erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten