Dit is een salade waar je veel mee kan. Of niet. Het is maar wat er in de koelkast ligt. Zachte schapekaas en spekjes zijn lang houdbaar. Deze variant kennen we met framboos al minder. Framboosjes zijn zeer beperkt houdbaar en zeer kort seizoens gebonden.
Ingrediƫnten
2 el pijnboompitten
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie extra vierge
1 zakje veldsla (75 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
100 g Bettine Chevre frais naturel 55+ (zachte geitenkaas), verbrokkeld
1 bakje frambozen (125 g)
Bereiden
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop de azijn met de olie in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de veldsla en bosuitjes over 4 borden en sprenkel de dressing erover. Verdeel de geitenkaas, de frambozen en de pijnboompitten erover. Lekker met knapperig brood.
Of
100g zachte geitenkass
50 gr walnoten. (ipv van bosuitje en frambozen)
Of
100 gr uitgebakken spekreepjes
100gr geitenkaas (ipv bosuitje en framboos)
Of
100 gr kikkererwten(uit blik)
100 gr monchou in blokjes gesneden(ipv bosuitje en frambozen)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten