Met dit warme weer enkel zin in gemakkelijke en zeer snel klaar eten. En dan ook iets wat buiten klaar gemaakt kan worden.
Ingrediënten:
600 g rundergehakt
1 middelgrote ui geraspt
3 teentjes knoflook geperst
1 eetlepel Dijon mosterd
1 theelepel sojasaus
100 g blauwaderkaas Danish blue verkruimeld
8 plakken bakbacon
4 Italiaanse bollen
2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
In ruime kom gehakt kneden met ui, knoflook, mosterd, sojasaus, en naar smaak zout en peper. Gehakt in 8 gelijke porties verdelen en tot platte schijven vormen. Danish blue in vier gelijke porties verdelen en er balletjes van vormen. In midden van 4 gehaktschijven kaasballetje leggen. Kaas afdekken met resterende gehaktschijven. Gehakt op elkaar drukken, zodat kaas goed verpakt is. Tot gebruik in koelkast bewaren.
Hamburgers op goed ingevet rooster leggen. Bakbacon op rooster krokant grillen en apart houden. Italiaanse bollen opensnijden, binnenkant met olie bestrijken en op rooster ca. 2 min. grillen. Italiaanse bollen elk op bord leggen, hamburger ertussen leggen en garneren met bacon. Lekker met knoflooksaus en schijven meloen of watermeloensalade of een andere fruitsalade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten