maandag 21 juni 2010

Chinese appeltjes

Ingrediënten:


3 friszure appels, stevige (bijv. Granny Smith)
100 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
175 g suiker
2 el sesamzaad (zakje 100 g), geroosterd





.Bereiden

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 8 partjes. Doe het bakmeel in een kom met het ei, voeg 125 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag. Doop de partjes appel in het beslag en frituur ze allemaal tegelijk in 2-3 min. goudbruin. Laat de appels uitlekken op keukenpapier. Prik aan elk satéstokje een appelpartje. Zet een kom met water en ijsklontjes klaar. Laat in een wok de suiker al roerend smelten, let op dat de gesmolten suiker niet verbrandt. Neem de pan van het vuur. Haal de appelpartjes snel een voor een door de gesmolten suiker en dompel ze daarna in een kom met ijswater, zodat de suikerstroop hard wordt. Haal de appelpartjes uit het water, leg ze op een rooster en bestrooi ze met sesamzaad.

Dit is zoo lekkerr. Toen we 5 jaar geleden in China waren, elke avond gegeten. Daar werden de appels niet in partjes gesneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten