Benodigdheden:
2 middelgrote gekookte bietjes in vingerdikke plakken
100 gram schapenfeta
een scheut room
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 volle theelepel honingmosterd (of franse mosterd met 1 theelepel honing)
1 theelepel honing
scheutje witte wijnazijn
paar druppels worcestershiresaus/tabasco
zout/peper
eventueel. paar jonge bietbladeren (AH, gemengde sla)
Bereiding:
Prak de feta met een vork fijn. Maak smeuïg met een scheut room (ca.4-5 eetlepels). Meng de mosterd met de extra honing (ook als honingmosterd wordt gebruikt) en meng met de azijn (ca. 1 eetlepel), mespunt zout, peper en de rest van de kruiderijen. Verdeel de plakken biet over kleine bordjes. Vorm met twee kleine lepels een mooi bergje kaas en verdeel over de biet. Lepel de dressing om de plakken en bestrooi met de pijnboompitten en bietenblad.
Het liefst de echte feta, dus niet de Deense, die je meestal in de winkel vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten