Nodig:
1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak)
3 tomaten
1 rode of 1 gele paprika
handjevol gemengde noten
handjevol groene olijven of druiven
ruim 100 gram zachte geitenkaas
3 El. olijfolie
1 El. balsamico azijn
1/2 tl. mosterd
1 tl. honing
peper en zout
heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.
Hulpmiddelen
2 grote borden; kom
Bereidingswijze
Meng de olijfolie, azijn, mosterd, honing en peper en zout in een kom tot een dressing. Doe geen zout door de dressing als je alleen gezouten noten neemt.
Verdeel de sla (na het wassen en kleinmaken) over 2 flinke borden
en strooi hierover stukjes tomaat, paprika, de noten
de gehalveerde olijven of de druiven en verbrokkel
de geitenkaas.
Dressing erover en klaar om te smullen!!!!!
Serveertips
TIP: Noten die heerlijk zijn in de ze salade: cashewnoten, walnoten, pecannoten, pepita`s, pijnboompitten, pinda`s, hazelnoten, ......het kan eigenlijk allemaal
Geen opmerkingen:
Een reactie posten