Ingrediƫnten
100 g schelpjespasta (of elleboogjesmacaroni)
1/2 komkommer
1 eetl verse, fijngehakte dille en wat extra takjes dille voor garnering
100 g gerookte zalmsnippers (goede kwaliteit!)
2 lente-uitjes
1 doosje alfalfa
Voor de vinaigrette:
1 eetl grove mosterd
1 theel bruine suiker
1 eetl citroensap
2 eetl zonnebloemolie
peper en zout
Bereiden:
Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met wat zout en een paar druppels olijfolie. Was de komkommer, haal de uiteinden eraf, snij hem in de lengte doormidden, verwijder de zachte zaadkern en snij hem in blokjes van 1 cm. Hak de dille fijn, snij de zalmsnippers in dunne reepjes en de lente-uitjes in dunne ringetjes. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en spoel er koud water over tot hij is afgekoeld. Schud even goed om al het water eruit te krijgen en doe de pasta daarna in een kom met de komkommer, reepjes zalm, uiringetjes en dille. Schud in een schone jampot alle ingredienten voor de vinaigrette door elkaar. Meng de vinaigrette door de salade en schik de salade op een bed van alfalfa. Garneer met een paar takjes dille.
Helaas lusten mijn kinderen geen vis, voor hun laat ik de zalm en de dille uit het recept en doe er gerookte kip door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten