donderdag 8 juli 2010

Champignons met brie

Ingrediënten voor 6 personen

500 gr.champignons,
2 ui,
2 teenknoflook,
 bekertje creme fraiche,
1 dl witte wijn,
1 stuk Brie



Hulpmiddelen

Koekepan, ovenschaaltjes (of de kleine pannetjes)



Voorbereiding

Champignons schoonmaken en in stukjes snijden, uien in stukjes snijden, knoflook schoonmaken. Ovenschaaltjes invetten



Bereidingswijze

Bak de champignons en de uien in 5 min gaar, knijp de knoflook erdoor heen meng de creme fraiche erdoor en voeg dan de witte wijn toe dit even laten pruttelen. (Eventueel zout naar smaak toevoegen) Dit mengsel verdelen over de schaaltjes en deze met plakjes brie beleggen. Dit even onder de grill tot de brie een kleurtje heeft en iets is gesmolten.



Serveertips

Dit is heerlijk met wat stukjes stokbrood met kruidenboter.

Volgende week mag ik het voorgerecht maken voor de eetclub. We komen elke 2/3 maanden bij elkaar en maken een complete maaltijd met voor/hoofd/nagerecht. De kunst is om het heel eenvoudig te houden, thuis al het 'grote ' werk doen zodat je snel kan aansluiten bij de club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten