donderdag 1 juli 2010

Aardappel,spinazie en champignon salade

Ingredienten:

700 gr.Roseval aardappelen met schil in parten, of krieltjes
200 gr sperziebonen
150 gr.spinazie
1,5 eetl. olijfolie
250 gr. champignons in plakjes
4 plakken ontbijtspek
zout en zwarte peper uit de molen



Voor de dressing:
1 eetl. olijfolie
2 theel. grove mosterd
2 theel. balsamicoazijn
1 teen fijngehakte knoflook
0,5 eetl. fijngehakte sjalot
2 eetl. water




Bereiding

Aardappels en boontjes beetgaar koken in gezouten water.Warm omscheppen met de spinazie, zodat die iets slinkt.
De olie in een pan verhitten en de champignons op een hoog vuur net gaar bakken.
Het spek krokant bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Champignons door de salade scheppen.
Doe de ingrediƫnten voor de dressing in een potje, schudden en over de salade schenken.Spekjes erover verkruimelen en naar smaak met peper en zout bestrooien.

1 opmerking: