Ingrediƫnten
400 gr broccoli
150 gr spekblokjes, of plakjes spek in reepjes gesneden
1 ui
6 plakjes bladerdeeg
2 eieren
200 ml creme fraiche
100 gr geraspte kaas (belegen)
peper en zout
Bereidingswijze
1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook een deel van de stelen gebruiken, snijd die dan in kleine stukjes. Kook de broccoli kort voor (ongeveer 5 minuten) in een pan kokend water.
2. Bak in een koekenpan op hoog vuur de spekblokjes iets uit. Voeg dan de ui toe en bak het geheel net zolang door, tot de spek iets knapperig is en de ui zacht. Lepel het overtollige spekvet uit de pan, of laat het uitlekken in een vergiet boven keukenpapier. Zet apart.
3. Klop in een kom de twee eieren los met een garde. Meng hier de creme fraiche doorheen. Voeg vervolgens flink wat peper (wees royaal, want de saus bepaalt wat dat betreft de smaak van de quiche), en een klein beetje zout toe en de helft van de geraspte kaas. Roer de saus nog even goed door.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden C en haal het bladerdeeg uit de diepvries.
5. Vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bekleed de bodem en de rand met (ontdooid) bladerdeeg, eventueel rol je de bladerdeeg iets uit als je te weinig hebt om alles te bedekken.
6. Doe het ui-spekmengsel onderin de vorm en verdeel hierover de broccoliroosjes. Strooi de resterende kaas over de vulling. Bestrooi het geheel eventueel met nog wat extra peper.
7. Verdeel de saus over de taart. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.
Ook koud is deze taart lekker. En een hartige taart is makkelijk mee te nemen. Of in de vorm of in stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten