zondag 25 juli 2010

Hamstokbrood van de bbq

Ingrediƫnten:


1 klein stokbrood
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse bieslook, fijngeknipt
100 g rauwe ham, flinterdun



Voorbereiden

Snijd het stokbrood om de 2 cm in, maar niet helemaal door, zodat het stokbrood in vorm blijft. Meng de olie met het citroensap, de knoflook, de bieslook en peper naar smaak. Schep met een lepel de citroen-knoflookolie in de inkepingen. Verdeel de ham over de inkepingen, de ham mag uitsteken. Leg het stokbrood op een vel aluminiumfolie en vouw dit aan de bovenkant dicht. Bewaar het brood in de koelkast.



Bereiden

Leg het ingepakte stokbrood aan de rand van de barbecue en rooster het ca. 10 minuten. Draai het brood af en toe om. Verwijder het folie en serveer het brood warm.

Na de vakantie zijn we weer blij dat de mondhoeken rustig kunnen genezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten