donderdag 15 juli 2010

salade van aardappel met boontjes en tonijn

Ingrediƫnten:
150 g aardappelen
150 g sperziebonen
2 trostomaten
1 middelgrote ui
3 eieren
200 g tonijn(uit blik, uitgelekt)
2 tl mosterd
1 el azijn
2 el water
1 kuipje roomkaas met kruiden



Doe de eieren in een steelpan, giet er heet water uit de kraan op, breng aan de kook en kook ze op half vermogen in 8 minuten gaar. Spoel ze koud, pel ze en snij in kwarten. Breng ruim water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
Verwijder de toppen van de sperziebonen. Kook de bonen en aardappelen 15 minuten en spoel ze koud. Pel de ui en snij in ringen. Was de tomaten en snij ze in partjes. Vermeng de groentes met de tonijn en verdeel over vier borden. Garneer met de partjes ei. Vermeng de Boursin in een schaaltje met de azijn, mosterd en water. Verdeel deze dressing over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten