Ingrediƫnten:
1 zakje tortelinni met vleesvulling
1 paar knoflooktenen (naar eigen wens toevoegen)
1 zak verse spinazie
1 zak pijnboompitten
2/3 ons bacon
1 ui
1 zak geraspte kaas
1 halve liter slagroom
Kook de pasta in ruim water ongeveer 12-15 minuten en controleer met een vork of de pasta lekker zacht is. Zet de slagroom op laag vuur, (niet gelijk de halve liter, je kunt het zo beter doseren, en dus altijd later extra toevoegen indien noodzakelijk) en voeg al roerend langzaam de geraspte kaas en uitgeknepen knoflook toe. Blijf roeren zodat het een gladde maar wel lekkere dikke substantie wordt. Bak de bacon helemaal uit totdat er een crispy geheel overblijft. Laat de bacon uitlekken op een stuk keukenrol, zodat het vet verdwijnt. De ui in kleine stukjes snijden en vervolgens aanfruiten in de pan. Bak vervolgens (dit kan natuurlijk tegelijkertijd) de pijnboompitten lekker bruin.
Zorg voor warme diepe borden en verwarm ze voor in de oven of eventueel de magnetron. Doe de spinazie met een klein beetje water even in de magnetron. Probeer eerst een minuut, afhankelijk van de sterkte van je magnetron. Controleer halverwege of de spinazie warm is, maar doe het er zeker niet te lang in, anders heb je geen lekkere bite meer. Doe de spinazie vervolgens in het diepe bord. Meng de pasta met de weggezette bacon de ui en de pijnboompitten. Meng de saus er doorheen, zodat het gelijk verdeeld is. Hou eventueel wat bacon en pijnboompitten apart, om daar vervolgens mee af te garneren,...dus als laatste toe te voegen op
Geen opmerkingen:
Een reactie posten