woensdag 28 juli 2010

Gegrilde kip met kaaspasta

Ingrediënten voor 2 personen


•2 kipfilets
•150 gram champignons
•1 rode paprika
•1 el fijngehakte basilicum
•1 fijngesneden rode peper
•1 tl suiker
•1 el limoensap
•150 gram pasta (penne, fusilli)
•1 dl kookroom
•75 gram pittige, geraspte kaas
•olijfolie



Bereidingswijze:

•Snijd de kip in dunne plakken en doe ze in een mengkom
•Voeg wat olijfolie toe aan de kipfilet en bestrooi flink met versgemalen peper (eventueel wat paprikapoeder)
•Meng de olie + kruiden goed door de kipfilet
•Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven
•Laat de grillpan heet worden en grill de kipfilet zonder extra olie toe te voegen tot ze mooi gaar zijn
•Doe de kipfilet daarna in een grote schaal en dek deze af
•Snijd de champignons en rode paprika in grove stukken en doe ze in de mengkom
•Meng er wederom olie en flink wat versgemalen peper (en eventueel wat paprikapoeder) doorheen
•Grill de groenten ook in de grillpan tot ze mooi gaar zijn en voeg ze dan toe aan de kipfilet
•Voeg de verse basilicum, rode peper, suiker, limoensap, peper en zout toe aan het kip/groentemengsel en zet dan de deksel weer op de schaal
•Doe de melk en kaas in een pan en laat dit smelten (blijven roeren)
•Roer de pasta door de kaassaus
•Schep de kaaspasta op een bord en leg het groente/kipmengsel er bovenop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten