Ingrediënten
8 grote plakken Parmaham of andere rauwe hamsoort
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
200 g risottorijst
500 ml bouillon
390 g Tomatenblokjes
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
375 ml Tomato Frito
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel basilicum, gehakt
enkele blaadjes basilicum
Bereiden
Leg de plakken ham naast elkaar op een plank.
Verwarm de olie in een ruime steelpan. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten zonder te kleuren.
Schep de rijst erdoor totdat de korrels glanzen. Verwarm de bouillon en voeg deze al roerend lepel voor lepel toe en laat de rijst tussendoor het vocht goed opnemen (15-20 minuten).
Schep de tomatenblokjes erdoor en verwarm al roerend.
Roer als de rijst beetgaar is de Parmezaanse kaas, peper en zout door de risotto.
Verwarm de Tomato Frito, balsamicoazijn en gehakte basilicum voor de saus.
Verdeel de risotto over de plakken ham en vorm er stevige rolletjes van.
Schep de saus op vier warme borden, leg de gevulde hamrolletjes erin en garneer met basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten