Het lekkert blijft een eigen getrokken bouillon maar dat is dan net te veel werk. Mocht je tijd en zin hebben, kun jezelf bouillon maken en deze invriezen in diepvriesblokjes. Ik heb het nog nooit gedaan.
Maar deze ragout is makkelijk en snel te maken. De roux wel goed blijven roeren.
200 gram roomboter
175 gram bloem
1 ui (fijngesnipperd)
1 pond kipfilet
2 kippenbouillonblokken
1 1/2 liter water
1 bakje champignons
Bereidingswijze:
De kipfilet in 1 1/2 liter water met bouillonblokken zachtjes gaar koken (ongeveer 15 minuten). In de bouillon af laten koelen, daarna de kip in kleine stukjes verdelen. Van de boter, bloem en 2 deciliter bouillon een roux maken. Dan zoveel zoveel bouillon toevoegen tot de saus op de gewenste dikte is. Champignonplakjes toevoegen en even laten doorkoken.
Vlees toevoegen.
Deze ragout is bij verschillende soorten rijst heel lekker maar ik eet dit graag bij de snelle risotto.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten