Ingrediënten:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1-2 eetlepels olijfolie
25 g boter
300 g risottorijst
9 dl kippenbouillon (blokjes)
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel gehakte peterselie
40 g geraspte (Parmezaanse) kaas
peper & zout
Benodigdheden:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie met de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur mooi goudgeel. Voeg de rijst toe en bak hem al omscheppend mee totdat de korrels glazig zien. Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de wijn toe en kook de rijst al roerende totdat het vocht is opgenomen. Schenk de helft van de verwarmde bouillon erbij en breng alles al roerende aan de kook. Voeg als het vocht door de rijst opgenomen is de rest van de bouillon en peper en zout naar smaak toe en breng alles al roerende aan de kook. Roer de risotto voortdurend goed om, om aanbranden te voorkomen. Kook de risotto op een laag vuur, onder voortdurend roeren in ± 25 minuten gaar. De risotto is dan lekker smeuïg. Schep de peterselie en de kaas (naar wens) erdoor, neem de pan van het vuur en laat de risotto 10 minuten, met het deksel op de pan nagaren. Eet smakelijk !
Lekker met een salade en een kippenragout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten