donderdag 8 juli 2010

Zalmpannetje

Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 middelgroot blik zalm,
1 zak gemalen kaas -150 gr,
1 middelgroot blik champignons,
1 beker melk ,
3 el bloem,
boter,
kruiden : chilipoeder,paprikapoeder, muskaatnoot, verse peterselie , visbouillonblokje, paneermeel



Voorbereiding

Open het blik champignons en laat uitlekken
open het blik zalm en vang de jus op in een kom



Bereidingswijze

Maak een roux met de boter, bloem en het opgevangen sap van de zalm. doe er daarna ook melk bij en de gemalen kaas. Hou wel genoeg kaas over om te gratineren. Voeg eventueel nog wat melk bij tot je een smeuiige saus hebt. Kruiden er bij, kijk uit met de chilipoeder. Voeg dan ook de chamignons en zalm er bij. Verdeel dit mengsel over 4 schaaltjes. Strooi over elk schaaltje gelijkmatig wat gemalen en kaas en wat paneermeel. Zet even onder de gril om te gratineren. Lekker met stokbrood.

Dit is echt een recept waar je niet moe van wordt, champignons uit blik. Bij de Xenos zijn leuke kleine pannetjes te koop. Met dit weer gebruiken we bijna elke dag de bbq. Ik ga dit recept eens op de bbq zetten, in de kleine pannetjes van de Xenos. Gratineren zal niet lukken, dus geen paneermeel nodig.

Komen de kleine pannetjes van de foto niet bij de Xenos vandaan maar bij de Wereldwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten