zaterdag 10 juli 2010

Eiersalade

Kook de 4 eieren hard. Snijd elk ei in de eiersnijder, draai het een kwartslag en snijd het ei nog een keer. Zo krijg je snel mooie kleine stukjes.

Voeg gelijke delen mayonnaise en zure room toe tot het mengsel smeuïg is.
Voeg gesneden peterselie en bieslook toe.
Maak de salade op smaak met dijon mosterd, wat citroensap, wat suiker, Kruidenzout (herbamare) en vers gemalen peper.



 variaties:



•voeg wat fijn gehakteaugurkjes toe

•voeg wat champignonplkjes uit blik toe met een scheutje cognac toe.

•voeg wat kappertjes toe.

Zo eet je het:



•Op een sandwich of broodje met wat sla, tomaat, radijsjes of tuinkers.

•Op een toastje of in een snackcup, gegarneerd met wat tuinkers.

•Gebruik het als slasaus

•Hol een paar tomaten uit, vul ze met de salade en serveer ze als lunch of voorgerecht.

•Serveer als saus bij koude witte asperges.

•en..........zo uit het bakje!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten