Ingrediënten
2 kroppen bindsla, de blaadjes losgehaald
4 rijpe tomaten, fijngesneden
1 groene paprika, zonder zaden en in dobbelsteentjes van 1 cm gesneden
1 kleine rode ui, in dunne schijfjes gesneden
1 komkommer, overlangs in vieren en in dobbelsteentjes gesneden
1 blik kikkererwten, circa 400 g, uitgelekt en gespoeld
60 g ontpitte zwarte olijven, bij voorkeur Griekse Kalamata-olijven
150 g feta, in kleine stukjes gesneden
Peterselie-mosterddressing:
3 el olijfolie, extra vergine
1½ el citroensap
1 tl dijonmosterd
3 el verse peterselie, fijngehakt
peper
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom en voeg peper naar wens toe (u hoeft geen zout toe te voegen, want feta smaakt van zichzelf al zout). Meng goed.
2. Voeg de slablaadjes, tomaten, paprika, ui, komkommer, kikkererwten en olijven toe en roer er voorzichtig door, zodat alles goed is gemengd en bedekt met de dressing.
3. Strooi de stukjes feta over de salade, meng opnieuw voorzichtig en serveer onmiddellijk.
Lekker met een pitabroodje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten