dinsdag 1 februari 2011

Onze campinghit

(4 personen)

Bereiden: 15 minuten

Ontdooien: ± 15 minuten



Koop op de markt eens een doos diepvriesgamba's en je draait in no time een heerlijk informeel diner in elkaar waar je je vingers bij aflikt. Zeer geschikt voor een zomerse avond buiten. Je hebt gamba's in verschillende maten (hoe groter, hoe duurder). Het is dan ook lastig te zeggen hoeveel gamba's per persoon je aan moet houden. Bovendien smaken ze absoluut naar meer… (das voor thuis!!!)
Maar in Franrijk op de camping, alle tijd

Nodig:

± 1 kg gamba's (rauw en ongepeld!)
3 knoflookteentjes
bosje platte peterselie
2 citroenen
kerriepoeder
witte wijn
olijfolie om in te bakken





(Laat de gamba's ontdooien. Das voor thuis) In Frankrijk heb je de crevettes.
Snij de knoflooktenen in dunne plakjes en hak de peterselie fijn. Voeg dit samen met de wijn en kerrie. Laat de garnalen een tijdje marineren
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan.
Doe de garnalen in de pan( de skottle op de camping)
Blijf omscheppen tot ze knaloranje zijn, haal ze dan uit de pan.
Leg ze op een grote schaal en bak de volgende portie.

Serveren:

Garneer de schaal met partjes citroen en bestrooi de berg gamba's met extra peterselie. Direct opdienen met knapperig stokbrood erbij en mayonaise. Lekker met een frisse groene salade.

Nog 167 dagen aftellen...maar de camping is weer geboekt. Ook dit jaar weer naar de Drome.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten