Ingrediënten: 4 pers.
350 g macaroni
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 bouillon blokje(groente)
1 teen knoflook, fijngesneden
1 prei, in ringen
125 gr pakje ham , in blokjes
1 blik tomatenblokjes
150 g Goudse kaas belegen 48+, geraspt
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook,bouillonblokje, de prei, de ham en de tomatenblokjes toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de pasta af en meng met het prei-ham-mengsel en de helft van de kaas. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Zet 15-20 min. in het midden van de oven en bak tot de kaas een mooi kleurtje heeft.
Evt een dag van te voren maken. Dan kun je de schaal zo in een voorverwarmde oven zetten. Vooral handig na een dag werken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten