zaterdag 5 februari 2011

Feestelijke hapjes 2

Lekker hapjes die je snel kunt maken. Ik heb vaak deze etenswaren ook wel in de 'voorraad' staan.
En vooral op zondagmiddag komen er onverwacht wel mensen langs. En is het leuk om een hapje voor te zetten.
Verraderlijk: er komen geen mensen langs en je maakt 1 van deze hapjes...


HAM - ASPERGEROLLETJES :

Gesneden achterham
Asperges (gewoon uit pot)
Roomkaas
Smeer op elk plakje ham een beetje roomkaas en rol hier 1 of 2 asperges in.

Steek eventueel vast met een prikker.



GEVULDE EIEREN :

Hardgekookte eieren
Mayonaise
Zout en peper
Ketchup, mosterd



Halveer de eieren.Wip het eigeel eruit en prak dit fijn samen met mayonaise,ketchup,zout en peper en/of wat je nog lekker vindt.
Vul hiermee de eiwitten en maal er wat chili over.



KAAS-SALAMI DRIEHOEKJES :

Kalkoensalami
Roomkaas
Zilveruitjes.



Besmeer 4 รก 5 plakjes kalkoensalami met roomkaas en leg de plakjes precies op elkaar.
Dek af met een plakje salami en snijd er 6 of 8 driehoekjes van.
leg er een zilveruitje of witte druif op en steek vast met een prikkertje.



RAGOUTCUPS MET GARNALEN :



Ragoutcups
Alfalfa
Garnalen-(knoflook)salade

Leg een plukje alfalfa in de cups en schep er garnalensalade op.



HAM - EI - ROLLETJES :

Rauwe peperham (of runder rookvlees)
Hardgekookte eieren
Mayonaise
Snijd de eieren in 6 partjes.


Leg op elk plakje een ei-partje,smeer er een beetje mayonaise op en zet het vast met een prikkertje .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten