vrijdag 4 februari 2011

zuurkoolschotel

Ingrediënten:


1 kg aardappelen vastkokend, geschild
1/2 fl culi room
250 g magere spekreepjes (duopak)
500 g zuurkool vers
1 grote goudreinet, geschild en in schijven
1 kl bl ananas
75 g Goudse kaas belegen, geraspt.
1 rookworst

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de aardappelen in 30 min gaar. Giet ze af.Stamp ze fijn en meng er culi room door.  Stoof de zuukool met de deksel op de pan 15 minuten op laag vuur. Schep de zuurkool door de puree en meng dit samen met de stukjes ananas.
Snijd de rookworst in dunnen plakjes en doe deze in een ovenschaal. Schep de puree er over en  doe de appel schijven hierover, strooi er nog wat kaas over heen en 15 min in een voorverwarmde oven. Tot je een korstje krijgt.
Bak de spekjes uit en geef dit er apart bij.
Ook eet ik er wel eens boterhamworst uit blik bij.

(Men denkt dat zuurkool afkomstig uit het noorden van China en met de Mongolen en andere volkeren via volksverhuizingen in Europa is gekomen. Vooral in Oost-Europa wordt zuurkool traditioneel veel gegeten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten