maandag 7 februari 2011

Kikkererwtensalade

Ingrediënten: 4 pers




1 blikjes (400 gr) kikkererwten, uitgelekt
1 komkommers, in lengterichting gehalveerd en in schijfjes
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
1/2 rode ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 potjes (240 gr) schijfjes zwarte olijf, uitgelekt
50 gr feta, verbrokkeld
125 ml  vinaigrette
het sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
zout naar smaak



 Kikkererwten, komkommer, tomaat, rode ui, knoflook, olijven, feta, saladedressing, citroensap, zout en peper door elkaar scheppen en gedurende 2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Vinaigrette is een klassieke dressing voor over sla. Het wordt gemaakt door in een verhouding van 3:1 olijfolie te mengen met wijnazijn. Vervolgens worden er zout, peper, verse tuinkruiden, een theelepel mosterd, een theelepel kappertjes en knoflook aan toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten