woensdag 16 februari 2011

Preipaprikakaas taart

Ingrediënten:


5 plakjes deeg voor hartige taart
3 el olijfolie
1 bleekselderij
1 rode paprika
300 gr gesneden prei
1 tl tijm
1 pakje roomkaas naturel
4 eieren
1 beker slagroom
125 g geraspte kaas

Deeg ontdooien. Springvorm met 1 el olijfolie insmeren. Vorm met deeglapjes bekleden. Oven voorverwarmen op 180 °C. Bleekselderijstengels lossnijden, en in schijfjes snijden. Paprika wassen en in repen snijden. 2 el olijfolie in koekenpan verhitten. Bleekselderij, paprika en prei samen met tijm 5-6 min. op hoog vuur al omscheppend bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Roomkaas, eieren en slagroom met staafmixer tot gladde saus pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Kaas door groenten scheppen, 50 g kaas apart houden. Groenten in met deeg beklede vorm scheppen. Ei-roommengsel erover gieten en achtergehouden kaas erover strooien. Taart in 25-30 min.
Lekker met een groene salade van ijsbergsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten