Ingrediënten voor 6 pers:
2 pakken spinazie deelblokjes ( diepvries)
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook fijngesneden
3 eieren
250 ml beker crème fraîche
100 gr Goudse kaas belegen gemalen
1 kilo aardappels
zout/peper
boter/melk
Haal de spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 200 °C, vet de ovenschaal in. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien. Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel.Kook de aardappelen gaar en maak hier een puree van.. Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad, schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree over de spinazie. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten.
Lekker met een gebakken kaassoufle.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten