Ik heb wel een recept voor je. Niet snel, maar erg lekker en gezond omdat er veel groenten in (verstopt) zitten. Makkelijk ook, want van te voren klaar te maken. Lasagne met zelfgemaakte bolognaise saus. Die saus is een beetje op het gevoel. Echt een recept waar je al doende een eigen draai aan geeft. Soms gaan er (erg rijpe) tomaten bij, soms niet. En (enigszins gekreukelde) paprika's zijn ook prima. Ik gebruik eier-lasagnebladen uit een zwart pakje van de AH. Die vinden wij het lekkerst.
De saus:
1 hele grote of paar kleinere winterpenen, 1 bleekselderij, 500 gram gehakt, 1 bakje spekreepjes, 1 teen knoflook, 2 blokjes runderbouillon, 2 blaadjes laurier, takje rozemarijn (vers uit eigen tuin), ketchup, tomaten, 2 pakjes passata die pommo doro, olijfolie en eventueel zout.
• spekjes in olie bakken, totdat ze lekker bruin zijn
• gehakt en knoflook erbij meebakken, totdat gehakt gaar is
• wortel en bleekselderij in keukenmachine tot kleine stukjes en even meebakken
• passata erbij
• bouillonblokjes verkruimelen en erbij
• ketchup erbij, geheel doorroeren
• tomaten in stukjes snijden en toevoegen
• kruiden erbij (en eventueel zout)
• ongeveer een uur zonder deksel laten pruttelen op lage stand (ik gebruik wel spatdeksel!)
De lasagna
bolognaisesaus, lasagnabladen, kookroom, mozzarella, mix geraspte droge kazen en eventueel nootmuskaat. In grote schaal:
• laagje saus
• beetje kookroom verspreiden (en eventueel nootmuskaat)
• paar plukjes mozzarella verspreiden
• beetje kaas strooien
• lasagnabladen
• laagje saus
• etc.
• laatste laag: saus - kookroom - kaas
• ongeveer 1 uur op ongeveer 175 graden in de oven
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten