vrijdag 4 februari 2011

Stoofpotje

Ingrediënten: voor 4 pers


600 g doorregen runderlappen
zout en versgemalen peper
2 uien
200gr champignons
50 g boter
2 vleesbouillontablet
1 flesje Premium Pilsener (33 ml)
2 plakjes roggebrood
1/2 pot zilveruitjes

Runderlappen op kamertemperatuur laten komen en in grove stukken snijden. Bestrooien met zout, peper . In braadpan boter verhitten en rundvlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen ui en champignons snijden en door het vlees scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen.Roggebrood in blokjes snijden en door stoofvocht scheppen Langs rand van pan bier en 2 dl warm water bij vlees schenken. Geheel tegen de kook aan brengen en vlees afgedekt (op sudderplaatje) in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven.Het laatste half uurtje de uitgelekte zilveruitjes erbij doen.  Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met frietjes!!! En natuurlijk de groene salade...


Weetje:
Vlaamse stoverij, stoofkarbonade of stoofvlees is een typisch Belgisch gerecht en verkrijgbaar in de meeste frietkotten en goedkopere restaurants in België. Ook in de meeste friettenten in Zuid-Nederland is stoofvlees verkrijgbaar. De basisingrediënten zijn bier en de taaiere stukken rund die lang moeten garen. De industriële versies van de stoofkarbonaden zijn dikwijls op basis van paard.
Vind ik dit dan weer minder...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten