dinsdag 30 augustus 2011

Panna cotta met pistache nootjes

Ingrediënten


1/2 ltr slagroom
2 vanillestokjes
50 g suiker
4 blaadjes gelatine wit
20 ongezouten pistache nootjes (in kleine stukjes)
1 lepel honing

 Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Snijd de vanillestokjes met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit en voeg toe aan de room. Daardoor krijgt de room een maximale vanillesmaak. Doe ook de vanillestokjes in de room voor een extra intense smaak. Houd 15 min. tegen de kook aan op een vlamverdeler op de kleinste pit, zodat de vanillesmaak optimaal kan intrekken. Verwijder de stokjes.
Voeg de suiker toe aan de vanilleroom en roer tot deze is opgelost. Neem van het vuur. Week intussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost.
Verdeel de vanilleroom over de  4 vormpjes. En strooi de pistach nootjes(deze even in de honing leggen) er in. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten