woensdag 10 augustus 2011

Veldsla met kip

Bereiden


salade
150 gram veldsla,
1 gerookte kipfilet,
3 eieren,
1 eetl komkommerblokjes,
1 eetl appelblokjes,
2 eetl feta,
1 ui,
4 cherrytomaatjes

dressing:
1 eetl mayonaise,
1 theel mosterd,
scheutje olijfolie,
scheutje frambozenazijn,
1 theel suiker,
bieslook, peterselie, peper & zout


Bereidingswijze:

Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Laat ze vervolgens schrikken onder een koude kraan. Snijd de ui in ringen. Snijd de komkommer en de appel in blokjes. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en de cherryomaatjes in tweeën. Meng vervolgens de ui, komkommerblokjes, appelblokjes, kipblokjes, feta en tomaatjes door de veldsla. Snipper twee eieren fijn en voeg deze toe aan de veldsla.

Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg een scheutje olijfolie en een scheutje frambozenazijn toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg de suiker toe. Snijd de bieslook en de peterselie fijn (in totaal ongeveer 1 eetl) en voeg dit toe aan de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Snijd het overgebleven ei in vieren. Meng de dressing door de veldsla. Garneer de sla met het ei.

Serveertip:





Lekker met bijvoorbeeld knoflookstokbrood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten