woensdag 17 augustus 2011
Tonijn met uitjes en paprika op stokbrood
Ingrediƫnten voor dit recept:
4 kleine uitjes,
1 gele paprika,
2 tomaten,
2 teentjes knoflook,
olijfolie,
1,5 deciliter Spaanse witte wijn,
0,5 eetlepel fijngehakte dragon,
mespunt cayennepeper,
1 blikje tonijn,
stokbrood.( vers of afbak)
Bereiding:
De uitjes in 6 stukken snijden.
De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en de rest in stukken snijden.
De tomaten in 6 partjes snijden.
De koflook snipperen.
Een scheutje olijfolie verhitten en hierin de partjes ui en paprika 3 minuten bakken.
De stukken tomaat en de knoflook toevoegen en even meebaken.
De wijn, de dragon, de cayennepeper en een snufje zout toevoegen en het mengsel 10 minuten
zachtjes laten pruttelen.
Ondertussen de tonijn laten uitlekken, in
stukken verdelen en vlak voordat het uimengsel klaar is toevoegen.
Laten afkoelen.
Met warm stokbrood serveren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten