zondag 28 augustus 2011

Pitabroodje met gehakt en pindasaus

Ingrediënten
Voor 4 personen


800 gr. rundergehakt
3 eetl. gefruite uitjes
2 theel. sambal oelek
1 eetl ketjap manis
1 eetl ketchup
2 eetl paneermeel
peper/zout
250 gr. taugé
ijsbergsla
pindasaus (bv Wijcko)
8 pitabroodjes
30 gr. boter

Bereiden:

Was de taugé en laat het uitlekken, snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, was het en laat het ook uitlekken.

Meng alle ingrediënten (behalve natuurlijk de sla, tauge, pindasaus en boter), kneed dit goed door het gehakt.
Draai balletjes van het gehakt maak ze niet groter als 2½ a 3 cm. Verhit de boter en bak de balletjes mooi bruin en gaar.
Voeg de uitgelekte taugé toe en bak deze heel even mee. De tauge moet knapperig blijven.
Verwarm de pitabroodjes en snijd ze open.
Vul de pitabroodjes met wat sla, gehaktballetjes, taugé en warme pindasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten