Ingrediënten voor 2 personen:
1 rookworst of 2 flinke Frankfurters
1 grote ui
1 el olie
1 groene paprika
1 potje of blikje maïs
1 potje of blikje rode kidneyboontjes
1 el wijnazijn
1/4 liter bouillon (blokje)
1 takje peterselie
cayennepeper
Bereiding:
Snijd de (rook)worst in plakjes van ca. 1 cm dikte.
Snijd de ui aan ringen en bak ze samen met de worst in de olie goudbruin. Snijd ondertussen de schoongemaakte paprika in stukjes en doe ze bij de worst en ui. Zet het vuur laag en doe het deksel schuin op de pan en laat het geheel enkele minuten zachtjes bakken.
Laat de maïs goed uitlekken en voeg deze met de rode kidneyboontjes, wijnazijn, bouillon en cayennepeper naar smaak toe en laat de inhoud nog ca. 5 minuten zachtjes smoren.
Garneer met de gewassen en grof gesnipperde peterselie.
Lekker met vers Stokbrood.
Tip:
I.p.v. worst kunt u ook gehakt, ham, of spekblokjes nemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten