Ingrediënten
1 vanillestokje of 2 zakjes 1.5 g
1/2 ltr slagroom
5 el suiker
250 gr mascarpone
150 g pure chocolade, grof gehakt
8 lange vingers
Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit . Klop de slagroom stijf met het vanillemerg(of suiker) en 5 el suiker. Roer de mascarpone in een grote kom goed los. Voeg 100 g chocolade toe, verkruimel de lange vingers boven de kom en spatel de stijfgeklopte vanilleslagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Probeer het geheel zo luchtig mogelijk te houden. Bekleed de vorm met vershoudfolie. Laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mascarponemengsel erin en laat de semifreddo 2 uur in de vriezer opstijven.
Semmifreddo betekend half koud. 2 uur in de vriezer is semi. Langer dan is het koud. Lekker toetje met koffiesaus of caramelsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten