donderdag 29 september 2011

Taco's met gehakt

Taco 's


Mexicaans

Olijfolie
400 gr. Rundergehakt
1 blikje Mais
1 blikje Kidneybeans
1 Rode paprika
2 tenen Knoflook
1/2 theelepel Komijn (gemalen)
2 theelepels Paprikapoeder
2 theelepels Kerriepoeder
1 flinke scheut Ketchup
2 blikjes  Tomatenpuree
zout en peper
1 doos Tacoschelpen
400 gr. Geraspte kaas
Zoetzure chilisaus


.Bereiden
Snijd de paprika in blokjes.
Maak even een mengsel van de paprikapoeder, kerrie, uitgeknepen knoflook en komijn.
Doe wat olijfolie in de pan en fruit hierin je kruidenmengsel even, voeg dan je gehakt toe en bak tot de gehakt gaar is.
Voeg dan de paprika toe, bak even mee en voeg de tomatenpuree toe samen met een flinke scheut water. Voeg de bonen en mais (afgespoeld met water) toe en roer even door. Doe deksel op de pan en zet het vuur laag. Ongeveer 5 minuten. Als laatste de ketchup erbij evt. zout en peper.
De saus is nu klaar, de taco's kunnen ondertussen in de oven opgewarmd en dan alles serveren met kaas en chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten